Bu planlama ilişkisi, seçmiş olduğunuz derslerin haftanın günlerine dağılımını otomatik ayarlayan bir ilişkidir.
Örneğin; 2 saat blok olarak tanımlı dersin 1+1 olarak iki farklı güne yerleşmesine izin vermiş olursunuz. Arzu edilirse en az sayıda kartın bölünmesi sağlanabilir. Program planlama sonrası hangi kartların bölündüğünü size gösterir. Ya da 5 saatlik bir dersi 3+2 yada alternatif olarak 2+2+1 şeklinde 2 gün yerine, 3 güne bölebiliriz. Aşağıdaki örnekte ders kartlarının günlere dağılımı özelliğini görebilirsiniz.
Örneğimizde 5 saatlik Türkçe dersimizi seçelim. Ders kartlarının günlere dağılımı işlemini kullanırken öncelikle ‘Dersler’ butonundan dersi seçip ‘Güncelle’ butonundan o derse ait ders kartlarını 1*5 şeklinde göstermeliyiz.
1*5 şeklinde tanımlanan TÜRKÇE 5 dersi için artık ilişki tanımlanabilir.
Ana menüde bulunan “Planlama ilişkileri” sekmesine tıkladığınızda açılan pencerede ‘Ekle’ butonuna basıldığında temel planlama ilişkileri açılmaktadır.
1. Kısımda Mavi kutucuk içerisinde bulunan alandan *‘lı planlama alınan ders adı seçilmektedir.
2. Kısımda Yeşil kutucuk içerisinden bulunan alandan bu planlama ilişkisinin uygulanacağı sınıflar seçilmektedir.
3. Kısımda Kırmızı kutucuk içerisinden bulanan alanda ders kartlarının günlere dağılımı seçeneği işaretlenmelidir.
Ders kartlarının günlere dağılımı seçeneğinden sonra ilişki planlaması için ‘Ayarlar’ butonuna basılır. Ayarlar sekmesinden dersin yerleşme durumu, kartların günlük- haftalık yerleşimi Min / Max sınırlandırılmaktadır. Örneğin aynı gün yerleşen tekli kartlarınız varsa ‘Aynı Gün Yerleşen Kartlar Ardışık Yerleşmelidir’ seçeneğini aktif edebilirsiniz.
Planlama ilişkisine ait durumları da belirttikten sonra artık ‘Tamam’ butonuna basarak ilişki türü oluşturulup kaydedilmektedir.
Artık tanımlanan ilişki türünüzün uygulanması için bir planlama başlatabilirsiniz.
Bu konuyla ilgili geribildirimlerinizi gönderin.