aSc Ders Planlama Programı’nı lisanslı olarak kullanan kullanıcılarımız programını dilediği bilgisayara kurabilir.
Yeni bilgisayarda kurulum yapmak için öncelikle ‘ascturkiye.com’ web sitesine girerek aşağıdaki resimdeki gibi üst menüde yer alan ‘Programı İndir/Dene’ seçeneğine tıklıyoruz.
Açılan pencerede ‘Lisanslı Müşterimiz iseniz Tıklayınız’ butonuna tıklıyoruz.
Ekrana aşağıdaki gibi bir pencere açılmaktadır. Burada kayıtlı cep telefonunuzu girip ‘Tamam’ butonuna basınız.
Kurulum dosyası bilgisayarınıza inecektir. Bu dosyada bulunan kurulum dosyası seçeneğini seçerek programı bilgisayarımıza kuruyoruz.
aSc Programı kurulduğu her bir makine için farklı bir lisans anahtarı kullanmakta ve dolayısıyla bilgisayarınıza format atıp tekrar işletim sistemini kurmanız durumunda dahi PC lisansınız yenileneceği için tekrar o bilgisayar için PC lisans talebinde bulunmanız gerekmekte ya da farklı bir bilgisayarlara programı kurmak isterseniz yine aynı şekilde o bilgisayarlar için PC lisans talebinde bulunmanız gerekmektedir.
Bu işlem nasıl yapılır buna bakalım;
Aynı alanda ‘PC Lisans Talebi için Tıklayınız’ butonu yer almaktadır. Buna tıklıyoruz.
Karşımıza bir form çıkmaktadır. Bu formda il adı, ilçe adı, lisans kayıt adı, formu dolduran kişinin adı soyadı, mobil numarası ve lisans giriş numarası doldurulması zorunlu alanlardır.
Lisans kayıt adınızı, il ve ilçe seçiminden sonra ‘Kurum Seçiniz’ kısmında seçebilirsiniz. Kurum adınız gözükmüyorsa bizlere teknik destek kısmından ulaşabilirsiniz.
Lisans giriş numaranız, “Yardım” menüsünde yer alan ‘Lisans bilgi Kartı’ alanında yazmaktadır.
Formdaki bilgileri doldurduktan sonra sağ üst köşede ‘Sms Güvenlik Kodunu Doğrula’ butonu bulunmaktadır. Buna tıklıyoruz. Bunun sonucunda mobil numaramıza kod gelmektedir. Gelen kodla ekranda onaylama yapıyoruz. Tüm bu işlemlerin sonucunda sistem size, bilgilerin hangi mail adresine geleceği konusunda uyarı vermektedir.
Bu işlemlerden sonra 1 saat içerisinde mail adresine gelen bilgiler ile lisanslama işlemini yapabilirsiniz.
Lisanslama işlemi 2 türlü yapılmaktadır.
1) Kayıt dosyasını çalıştırarak lisanslama işlemi.
2) Manuel Lisanslama İşlemi.
Manuel lisanslama; Bazı bilgisayarlarda gerek güvenlik gerekse kullanılan antivirüs programının engellemesi sebebiyle kayıt dosyasıyla lisanslama işleminin başarılı olmaması durumunda manuel olarak lisans girişinin yapılmasıyla olur.
Kayıt dosyası ile yapılma işlemi; Bu işlem için öncelikle kayıt dosyası indirilir. Daha sonra inen bu dosya açılır ve çalıştırılır.
Bu işlem sırasında eğer programımız açıksa kayıt işlemi sonrasında programı kapatıp tekrar açmalıyız.
Manuel olarak lisanslama; İlk olarak aşağıdaki kırmızı çerçeve içerisindeki lisans numarası girişine tıklıyoruz. Eğer program zaten lisanslanmış ise turuncu çerçeve ile gösterilen uyarıyı alırsınız.
Lisanslı değilse karşımıza açılan pencerede kayıt adı ve kayıt kodu alanı çıkar.
Gönderilen mailde bulunan kayıt adı ve kayıt kodu bilgilerini kopyala-yapıştır yöntemi ile ilgili alanlara alıyoruz.
Yapıştırma işlemi sonucunda sonda ve başta boşluk olmamasına dikkat etmelisiniz.
‘Tamam’ butonuna bastıktan sonra kayıt işlemi başarılıysa uyarı penceresi açılmaktadır.
Uyarı penceresindeki ‘Tamam’ butonuna bastıktan sonra otomatik olarak web sitemiz açılmaktadır. Onu kapatıyoruz.
Programımızı kapatıp tekrar açıyoruz.
Görüldüğü üzere artık ‘Yazdır’ butonu “Ana Menü” de bulunmaktadır.
Eğer lisanslamanız başarısız olursa gelen mailinizdeki lisans giriş numarası ile lisans bilgi kartınızda bulunan lisans giriş numarasını kontrol etmelisiniz. İki bilginin de aynı olması gerekmektedir. Başka bir bilgisayar için yaptığınız lisans talebi işlemine ait bilgileri bir diğer bilgisayarınızda kullanamazsınız. Her bilgisayar için ayrı bir talep oluşturmanız gerekmektedir.
Bu konuyla ilgili geribildirimlerinizi gönderin.