* Dikkat: Eğer ‘Planlama Öncesi Kontrol’ işleminde hata alıyorsanız ve gevşeme ile teste devam ettiğiniz halde test sonuçlanmıyor ise ilgili öğretmen veya sınıfta ciddi hata var demektir. Bu nedenle bulut tabanlı planlamaya başlamanızın bir anlamı bulunmamaktadır. Program oluşturulması başarılı olmayacaktır. Bunun için öncelikle planlama öncesi kontrolde yapmış olduğunuz hataları düzeltmeniz gerekmektedir.*

‘Planlama Öncesi Kontrol’ işlemi, bildiğiniz gibi tüm veri girişi işlemlerinizi yaptıktan sonra bulut tabanlı planlamaya geçmeden önce tüm ders, derslik, öğretmen ve sınıfların programının tek başına oluşturulup oluşturulmadığını kontrol etmenize yarar. Daha önce bu işlemi yapmadıysanız lütfen bulut tabanlı planlama sürecine başlamadan önce planlama öncesi kontrol yapınız. Daha detaylı bilgi için “Planlama Öncesi Kontrol”

Eğer, planlama öncesi kontrolde hata almadıysanız bulut tabanlı planlama aşamasına geçebilirsiniz. Hata almışsanız, bu hataları düzeltmeniz gerekir.

*Planlama öncesi olası kontrol hatalarını görüntülemek ve hata analizi yapmak için Tıklayınız.

Planlama Öncesi Kontrol işleminiz başarılıysa yukarıdaki resimdeki gibi ‘Kontrol Başarılı’ uyarısını alırsınız. Sırasıyla ‘Ok’ ve ‘Tamam’ butonlarına bastığınızda aşağıdaki resimdeki “Otomatik Planlama İşlemi” penceresi karşınıza açılacaktır. Aynı pencere ana menüde bulunan “Otomatik Planlamayı Başlat” butonuna tıkladığınızda da açılmaktadır.

Burada 2 farklı yolla bir planlama işlemi gerçekleştirebilirsiniz;

1- Otomatik Planlama

2-Bulut Tabanlı Planlama

aSc Ders Planlama Programı’nda Bulut tabanlı Planlama ile ders planınızı oluşturmanızı tavsiye ediyoruz. Eğer internet bağlantınız yok ise otomatik planlamayı tercih edebilirsiniz.

Bulut tabanlı Planlama hakkında daha detaylı bilgi için Tıklayınız.

Bu iki planlama seçeneklerinden her ikisi de bir planlama yapabilmeniz için yeterli olup, her ikisi de kullanılmaktadır. Fakat aralarında bazı farklılıklar yer almaktadır:

Otomatik Planlama; Eğer programa çok fazla ilişki ve kısıtlama dahil etmediyseniz, rahat bir programınız varsa ve çok fazla vaktiniz yoksa kullanabileceğiniz bir planlama seçeneğidir. Burada, herhangi bir internet bağlantınızın olmasına gerek yoktur. Otomatik Planlama, daha kısa sürede bir ders programı yapmanıza olanak sağlar, programı mümkün olan en kısa sürede dağıtır fakat göz ardı ettiği bazı ilişki ve kısıtlamalar olabilmektedir.

Bulut Tabanlı Planlama; aSc veri merkezi ile bağlantılı olarak çalışabilen, internet bağlantılı online ders programı yapmanıza olanak sağlayan bir planlama seçeneğidir. En güncel yazılım teknolojilerini kullanarak server tabanlı özelliği ile 1 milyara yakın olasılığı değerlendirerek en zor ders programlarını bile oluşturabilmektedir.

Bizler, en mükemmel sonuç için ‘Bulut Tabanlı Planlama’yı önermekteyiz. aSc’yi lisanslı kullanan kullanıcılarımızın ‘Bulut Tabanlı Planlama’ özelliği ve bulut hesapları da aktif olmaktadır.

Bulut hesabı hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

‘Otomatik Planlama’ seçeneği için, yukarıdaki resimde yeşil çerçeve içindeki “Otomatik Planlamayı Başlat” butonu ile ders programının oluşturulmasını başlatabilirsiniz.

Fakat şuan acele etmeyelim ve okumaya devam edelim.

“Otomatik Planlamayı Başlat” butonu “Planlama/Yerleştirme” menüsünde de bulunmaktadır. Sarı çerçeve içinde Kısıtlama kontrolü İdeal Planlama olarak ayarlanmalıdır. Taslak planlama seçimi ise eğer planlamanız başarılı olmuyor ve birkaç defa planlama denediğimiz halde sürekli yerleşmeyen kart kalıyor ise kullanacağımız bir çözümdür.

Taslak planlama hakkında daha fazla bilgi için Tıklayınız.

Mavi çerçeve içindeki kaydırma çubuğu ile planlama işleminin süresini belirliyorsunuz. İlk önce Yüksek seviyede otomatik planlamayı denemelisiniz. Genellikle Yüksek seviyede en fazla 2 dk içerisinde ders programı oluşturulmaktadır. Eğer yerleşmeyen 1 veya 2 kart kalırsa birkaç defa Yüksek seviyede planlamayı deneyiniz.

Kırmızı çerçeve içindeki seçim listesinden ise ders planlamada nelerin dikkate alınacağını seçebiliyoruz. Standart ayarlama “Ders Programının Tamamı” dır. Diğer seçimler genellikle başarılı olmayan planlamalarda sorunun kaynağını araştırmak için kullanılmaktadır. Bu seçimler ile ilgili daha fazla bilgi için (Tıklayınız)

Otomatik planlamayı başlattığımız zaman aşağıdaki gibi bir animasyon penceresi açılacaktır. Kırmızı çerçeve içinde !(ünlem) işareti yerleşmeyen kart sayısını gösterir. Kırmızı dik ok ise yüksek seviyeli ilişkilerdeki hataları, mavi aşağı ok ise düşük seviyeli ilişkilerdeki hataları, diğer ise normal seviyeli ilişkilerdeki hataları gösterir.

Otomatik Planlama ve Bulut Tabanlı Planlama sonrasıda göz ardı edilen ilişki ve kısıtlamaları Planlama Sonrası Kontrol aşamasında görüntüleyebilirsiniz.

Yorum

Bu yardımcı oldu mu?

Evet Hayır
Bu konunun size yardımcı olmadığını belirttiniz ...
Bize neden olduğunu söyleyen bir yorum bırakır mısınız? Teşekkürler!
Yorumun için teşekkür ederim.

Bu konuyla ilgili geribildirimlerinizi gönderin.

Yorum Gönder