Seçmeli derslerde derslikleri devreye almayı inceleyeceğiz.
Derslik seçme işlemi pek sağlıklı bir yöntem değildir.bu yüzden seçmeli ders planlarken biz ortak derslik kavramını devreye alacağız.
Ortak derslik kavramı özellikle melek liselerinde çok kullanılmaktadır. Öncelikle derslikleri tanımlıyoruz.Sınıflarımız için otomatik oluştur diyebiliriz. Daha sonra bir dersliği güncelle butonuna bastığımızda ortak derslik olarak işaretliyoruz ve sırasıyla bunu tümüne yapıyoruz.
Bu sayede bu dersliğe birden fazla sınıfı verebiliyoruz. Sınıf atölyede ders işlerken kendi sınıfı boş olacağı için o sınıfa başka bir sınıfın dersi verilebilir.
Dersliklerimi ortak derslik olarak belirttikten sonra derslerin nerede işleneceğini daha doğrusu ortak derslikte işleneceğini programa tanımlamam gerek.Bunun için dersimizin ders atamasına giriyoruz.
Ders ataması sayfasında dersi seçip güncelle diyoruz.Alt kısımda derslikler alanında sınıfın dersliği işaretini kaldırıp ortak derslik işaretini seçiyoruz.
Tek tek hepsi ortak derslik olarak işaretlenir ve daha sonra otomatik planlama başlatılarak sonuca bakılır.
Planlama sonrasında rapor türü kısmında ‘ Tablo olarak derslikler kısmından inceleme yapabilirsiniz.
Derslikleri ortak olarak tanımladıktan sonra derslikler kısmında dersliklerin kısıtlamasına girerek o dersliğin max.öğrenci sayısını kaç kişi alacağını belirliyoruz. Program 35 kişilik grubu tutup ta 20 kişilik dersliğe vermesin diye bu işlemi gerçekleştiriyoruz.
Örneğimize bakacak olursa bu grubumuz 35 kişi olarak ayarlandı ve 35 kişinin üzerindeki bir grubu buraya vermeyecek program.
Tek tek bu şekilde yaparak ta dersliklerinizin öğrenci mevcutlarını girerek planlamanız da daha doğru bir planlama yapılmasını sağlayabilirsiniz.
Ama sizin bütün sınıflarınızın max. öğrenci sayısı aynıysa bunu yapmanıza gerek yoktur.
Bu konuyla ilgili geribildirimlerinizi gönderin.