Bu eğitim içeriğinde, sınıfların mola(teneffüs) saatlerine aynı seviyedeki sınıflar ile çıkmasının nasıl ayarlanacağı anlatılacaktır.

Özellikle Covid sürecinde öğrencilerin bir biri ile daha az temas etmesi için bu özelliği kullanabilirsiniz. Bu sayede molalarda sosyal alanlarda yeme içme yerlerinde daha az öğrenci bulundurarak okulunuzda hastalığın yayılmasını engelleyebilirsiniz.

Yine okula yeni başlayan öğrenciler ile son sınıf öğrenciler daha az iletişim kurdurabilir, bu sayede yeni başlayan öğrencilerin okula adaptasyon süreçlerini kolaylaştırabilirsiniz.

Her bir seviye için ayrı bir zil saati ayarlayacağız. Örneğin 9. sınıflar 9:00 da derse başlayacak, 10. sınıflar 09:10 de, 11. sınıflar 09:20 ve 12. sınıflar ise 09:30 de derse başlayacak ve 10 dk mola(teneffüs) ve 40 dk dersleri olacak. Böylelikle öğrenciler molalarda farklı seviyelerdeki öğrenciler ile karşılaşmayacak.

Her bir seviye için farkı ders başlama bitiş saatleri olduğu için öğretmenlerin iki seviye arasında ders saatleri ardışık olursa, ders saatleri çakışacağı için diğer dersi geç girmesine neden olacaktır.

Bu sorunu çözmek için aSc Timetables daki bina tanımlama özelliğimizi kullanacağız. Temelde yapacağımız işlemler her seviye için sanal binalar tanımlayacağız. Her bir sınıfın dersliklerini bu sanal binalara atayacağız. Son olarak öğretmenlerin binalar arası geçişini 1 ile sınırlayarak iki bina arasında geçiş olması durumunda 1 saat boşluk bırakılmasını sağlayacağız.

Böylelikle öğretmen eğer farklı seviyedeki bir sınıfın dersine girecek ise 2 ders arasında 1 saat boşluk bırakılacak. Böylelikle öğretmen farklı seviyelerin zil saatleri nedeniyle derslerine geç girme sorunu yaşamayacak.

Öncelikle “Tanımlama İşlemleri” menüsünde bulunan “Binalar” seçeneğine tıklıyoruz. “Ekle” seçeneği ile her sınıf seviyesi için farklı binalar ekliyoruz.

Binalar arası ulaşım için gereken ders arasını “1” olarak belirliyoruz. Bu özellik ile öğretmen bir sonraki dersinde, farklı seviyede derse girecek ise, 2 ders arasında 1 saat boşluk bırakılarak teneffüslerinin çakışması engellenecek.

Ardından “Ana Menü” de bulunan “Derslikler” seçeneğine tıklıyoruz. Eğer her sınıfınıza ait bir derslik tanımlamadıysanız, “Otomatik Oluştur” seçeneği ile her sınıfınız için derslik oluşturabilirsiniz.

Dersliklere bina tanımlayabilmek için dersliğimizi seçerek, “Güncelle” butonuna tıklıyoruz. Açılan pencerede, bina açılır listesinden, sınıf seviyesi için belirlediğimiz binayı seçiyoruz.
Bu işlemi tüm derslikleriniz için gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

Zil saati ayarlamalarınızı tamamladıktan sonra planlama planlama öncesi kontrol ve planlama adımlarını takip edebilirsiniz.

Her sınıf seviyesi için farklı zil saati ayarlayabilmeniz için, farklı sınıflar için farklı zil saati ayarlama ile ilgili eğitim içeriğini incelemek için tıklayınız.

Binalar arası geçişlerde bir saat boşluk verilmesi ders programınızda boşlukların oluşmasına sebep olacaktır.
B.2.3) Günlük / haftalık boş ders sayısı sınırı başlığında bulunan planlama ilişkileri ile ders programınızdaki boşlukları minimuma indirebilirsiniz.

Öğretmenlerin binalar arası geçişini sınırlandırarak ders programınızdaki boşlukları azaltabilirsiniz.
B.1.15) Öğretmenlerin binalar arası yer değiştirme sayısı bu ilişki öğretmenlerin aynı gün birden fazla farklı seviyedeki sınıflarda derse girmesini sınırlandırmanızı sağlar.

Yorum

Bu yardımcı oldu mu?

Evet Hayır
Bu konunun size yardımcı olmadığını belirttiniz ...
Bize neden olduğunu söyleyen bir yorum bırakır mısınız? Teşekkürler!
Yorumun için teşekkür ederim.

Bu konuyla ilgili geribildirimlerinizi gönderin.

Yorum Gönder