Arama
İlgili konular aşağıda listelenmiştir.
aSc TimeTables giriş
aSc TimeTables giriş
!aSc Timetables Ders Planlama Programını yalnızca resmi web sitemizden indirmelisiniz. aSc Timetables’ın ülkemizde herhangi bir ücretsiz versiyonu bulunmamaktadır. Ülkemizde kullanılan ücretsiz versiyon, hukuka aykırı olmakla birlikte, kötü amaçlı…
C.2) Başarısız planlama çözümleri
C) Planlamadaki sorunların çözüm yolları » C.2) Başarısız planlama çözümleri
! “Planlama öncesi kontrol” işleminde başarılı olmadan Otomatik ya da Bulut Tabanlı planlama işlemini başlatmayınız. Bulut Tabanlı Planlama işleminin başlaması için, “Planlama Öncesi Kontrol” işleminde mutlaka başarılı olma…
J.5) Otomatik Planlama
J) Seçmeli Dersler & Kurs Planlama » J.5) Otomatik Planlama
Ana menüde bulunan otomatik planlama işlemi kullanılmaktadır. Otomatik planlamayı çalıştırmadan önce eğer ekranda bir planlama varsa mutlaka dağıtımı temizleyin ve ondan sonra planlamayı başlatın.Bu daha hızlı planlama yapmasını…
G) aSc Ders Planlama Programı Gelişmiş Ayarları
G) aSc Ders Planlama Programı Gelişmiş Ayarları
Bu eğitim içeriğinde aSc Ders Planlama Programında Öğretmenler, Dersler, Derslikler, Sınıflar alanlarında gelişmiş ayarlama adımlarından bahsedeceğiz.
C.1.3) Planlama ilişkilerinden kaynaklı hatalar
C) Planlamadaki sorunların çözüm yolları » C.1) Planlama öncesi kontrol hataları » C.1.3) Planlama ilişkilerinden kaynaklı hatalar
Bu başlık altında Planlama İlişkilerinden kaynaklanan hataları tespit etme ve çözümleme için gerekli adımlar anlatılacaktır. C.1.2) İlk yapılması gereken kontroller başlığını inceleyip uyguladığınız halde, planlama öncesi kontrolde…
C.1.1) Planlama öncesi kontrolün önemi
C) Planlamadaki sorunların çözüm yolları » C.1) Planlama öncesi kontrol hataları » C.1.1) Planlama öncesi kontrolün önemi
! “Planlama öncesi kontrol” işleminde başarılı olmadan Otomatik ya da Bulut Tabanlı planlama işlemini başlatmayınız. Bulut Tabanlı Planlama işleminin başlaması için, “Planlama Öncesi Kontrol” işleminde mutlaka başarılı olma…
C.2.4) Planlama ilişkilerinin seviyesinden kaynaklı hatalar
C) Planlamadaki sorunların çözüm yolları » C.2) Başarısız planlama çözümleri » C.2.4) Planlama ilişkilerinin seviyesinden kaynaklı hatalar
Bu başlık altında planlama ilişkilerinin seviyesinden kaynaklanan hatalardan ve çözümünden bahsedeceğiz. “Planlama Öncesi Kontrol” aşamasından başarı ile geçtiğiniz halde, programınızda yerleşmeyen kartların olduğu durumlar ile…
C.1) Planlama öncesi kontrol hataları
C) Planlamadaki sorunların çözüm yolları » C.1) Planlama öncesi kontrol hataları
! “Planlama öncesi kontrol” işleminde başarılı olmadan Otomatik ya da Bulut Tabanlı planlama işlemini başlatmayınız. Bulut Tabanlı Planlama işleminin başlaması için, “Planlama Öncesi Kontrol” işleminde mutlaka başarılı olma…
Planlama / Yerleştirme
K) aSc Programındaki Menüleri Tanıyalım » Planlama / Yerleştirme
Planlama / Yerleştirme Menüsünde verilerinizi girdikten sonra gerçekleştireceğiniz işlemlere ait butonlar bulunmaktadır. Bu alanda bulunan planlama butonları, ana menüde de yer almaktadır. 1- Başarı odaklı ders programı oluştururken, öğretmen ve…
F.2.4) Filtreleme İşlemi
F) Yazdırma & Zil Ayarlamaları » F.2) Tablonun Özelleştirilmesi » F.2.4) Filtreleme İşlemi
Filtre butonu ne işe yarar inceleyelim. Filtre butonundan ilgili kayıtların yani hangi raporu açıyorsanız o rapordaki kayıtların filtrelenmesini sağlarsınız. Örnek olarak Toplu Çarşaf Liste: Öğretmenler raporumuzu açtık. Burada mor çerçeve…
K) aSc Programındaki Menüleri Tanıyalım
K) aSc Programındaki Menüleri Tanıyalım
aSc Ders Programındaki menülerin iş hayatınızda devamlı kullandığınız, Office programlarına (word,excel) benzer bir menü tasarımı vardır. Bu da kullanıcılarımızın programını kolaylıkla oluşturmasını sağlar. Menülerin aktif olması için bir…
A.9.3) Başarılı planlama
A) Adım adım planlama » A.9) Ders programı oluşturma » A.9.3) Başarılı planlama
Eğer planlamanız başarılı olursa yani tüm kartlar yerleşirse aşağıdaki mutlu animasyonu görebilirsiniz. Otomatik planlamada planlama başarılı fakat göz ardı edilen ve bozulan sınırlamalar varsa aşağıdaki resimde kırmızı çerçeve içindeki…
A.9.1) Otomatik Planlama
A) Adım adım planlama » A.9) Ders programı oluşturma » A.9.1) Otomatik Planlama
Ana menüde bulunan otomatik planlama işlemi kullanılmaktadır. Otomatik planlamayı çalıştırmadan önce eğer ekranda bir planlama varsa mutlaka planlamayı temizleyin ve ondan sonra planlamayı başlatın.Bu daha hızlı planlama yapmasını…
A) Adım adım planlama
A) Adım adım planlama
!Vaktiniz değerli bunun farkındayız. Fakat Adım adım planlama sürecindeki tüm konuları dikkatli bir şekilde okuduktan sonra uygulamaya geçiniz. Sol menüdeki ‘Adım Adım Planlama’ adımlarını sıra ile atlamadan takip ederek, ders…
I.34) Otomatik Planlama
I) Pratik Bilgiler » I.34) Otomatik Planlama
* Dikkat: Eğer ‘Planlama Öncesi Kontrol’ işleminde hata alıyorsanız ve gevşeme ile teste devam ettiğiniz halde test sonuçlanmıyor ise ilgili öğretmen veya sınıfta ciddi hata var demektir. Bu nedenle bulut tabanlı planlamaya başlamanızın bir…
B) Planlama sonrası iyileştirmeler
B) Planlama sonrası iyileştirmeler
B.1) Eğitimde başarı odaklı ilişkiler B.2) Öğretmen istekleri B.3) Nöbet ile ilgili özel istekler B.4) Grupsal/Seviyesel mola
A.8) Başarılı planlama öncesi kontrol
A) Adım adım planlama » A.8) Başarılı planlama öncesi kontrol
!aSc Timetables Ders Planlama Programı ile ders programı oluşturma aşamasının en önemli adımlarından biridir. Ders programınızın başarı ile oluşması için mutlaka planlamaya geçmeden önce, “Planlama Öncesi Kontrol” aşamasından başarı…
A.9.2) Bulut tabanlı planlama
A) Adım adım planlama » A.9) Ders programı oluşturma » A.9.2) Bulut tabanlı planlama
Bu eğitim içeriğinde “Bulut Tabanlı Planlama” ile ders programı oluşturma adımlarından bahsedeceğiz. aSc Ders Planlama Programında “Otomatik Planlama” ve “Bulut Tabanlı Planlama” ile ders programınızı…
A.10) Planlama sonrası kontrol
A) Adım adım planlama » A.10) Planlama sonrası kontrol
aSc Ders Planlama Programı’nda Planlama Sonrası Kontrol özelliği ile bulut tabanlı planlama sonrasında elde ettiğiniz ders programında bir hata olup olmadığını veya programa girmiş olduğunuz kısıtlama, planlama ilişkileri vb. komutlardan…
J.12) Derslik Belirleme İşlemi ve Ortak Derslik Kullanma
J) Seçmeli Dersler & Kurs Planlama » J.12) Derslik Belirleme İşlemi ve Ortak Derslik Kullanma
Seçmeli derslerde derslikleri devreye almayı inceleyeceğiz. Derslik seçme işlemi pek sağlıklı bir yöntem değildir.bu yüzden seçmeli ders planlarken biz ortak derslik kavramını devreye alacağız. Ortak derslik kavramı özellikle melek liselerinde…
Çalışma ekranı
Bilgilendirme » Çalışma ekranı
Çalışma ekranını görüntüleyebilmek için, bir veri dosyası oluşturmuş olmanız gerekmektedir. Eğer daha önce herhangi bir program oluşturmadıysanız A.1.1) Veri dosyası oluşturma başlığını inceleyebilirsiniz. aSc Ders Planlama Programında…
A.12.6) Öğretmen değişikliği sonrası sınırlı planlama
A) Adım adım planlama » A.12) Sık sorulan sorular » A.12.6) Öğretmen değişikliği sonrası sınırlı planlama
aSc Ders Planlama Programı’nda bir planlama yaptıktan sonra herhangi bir kartı alıp başka bir alana elle yerleştiremezsiniz. Aşağıdaki resimde siyah çerçeve içerisinde gösterildiği gibi Esra öğretmenin cuma günü ilk iki periyotta 9/A sınıfına…
I.32) Excelden Sınıf, Ders, Öğretmen ve Derslik Bilgileri Alma İşlemi
I) Pratik Bilgiler » I.32) Excelden Sınıf, Ders, Öğretmen ve Derslik Bilgileri Alma İşlemi
Sınıf, Ders, Öğretmen ve Derslik Bilgilerini excelden nasıl ders programımıza alacağız bunu inceleyelim. Görselimize bakacak olursak örnek bir excel oluşturduk. Bu örnek dosyaya web sitemizden indirmiş olduğunuz kurulum dosyası içerisinden …
A.5) Öğretmenlerin tanımlanması
A) Adım adım planlama » A.5) Öğretmenlerin tanımlanması
Bu bölümde bulabileceğiniz, başlıklara ve içeriklere ait özet bilgilere göz atabilirsiniz. A.5.1) Yeni öğretmen ekleme Yeni öğretmenlerinizi pratik şekilde tanımlayabilirsiniz. A.5.2) Kopyala / yapıştır ile öğretmen ekleme Excel’de var olan…
C) Planlamadaki sorunların çözüm yolları
C) Planlamadaki sorunların çözüm yolları
! “Planlama öncesi kontrol” işleminde başarılı olmadan Otomatik ya da Bulut Tabanlı planlama işlemini başlatmayınız. Bulut Tabanlı Planlama işleminin başlaması için, “Planlama Öncesi Kontrol” işleminde mutlaka başarılı olma…
J.7) Yerleşmeyen Öğrenciler Ve Planlama Sonrası Kontrol (V)
J) Seçmeli Dersler & Kurs Planlama » J.7) Yerleşmeyen Öğrenciler Ve Planlama Sonrası Kontrol (V)
Yerleşmeyen Öğrenciler Ve Planlama Sonrası Kontrol ile alakalı eğitim videoları bölümünde ‘ kurs & seçmeli dersler ‘kısmında ’10) Yerleşmeyen Öğrenciler Ve Planlama Sonrası Kontrol’ adlı videoda anlatım mevcuttur…
J.11) Fazla Tanımlanan Grupların Silinmesi ve Tekrar Planlama
J) Seçmeli Dersler & Kurs Planlama » J.11) Fazla Tanımlanan Grupların Silinmesi ve Tekrar Planlama
Seçmeli derslerde fazla tanımlanan grup varsa bu grubun silinmesini inceleyeceğiz. Bazen öğretmen yetersizliği olabilir bu durumda örnek olarak bakacak olursak 6 gruba bölünmüş bir dersi 5’e yada 4’e bölmeniz gerekebilir ve bu durumda…
Online
aSc TimeTables giriş » Online
!aSc Timetables, Mac bilgisayarlar için masaüstü uygulama geliştirmemektedir. Mac bilgisayarlara sahip kullanıcılarımız aSc Timetables Ders Planlama Programının online versiyonunu tercih etmektedir. aSc Timetables Ders Planlama Programını online…
E.2) Tablonun Kullanımı
E) Planlama İlişkileri – Dersler » E.2) Tablonun Kullanımı
aSc Ders Planlama Programı’nda bir ders programı yaparken tüm veri giriş işlemlerinizi yaptıktan sonra mutlaka planlama ilişkileri girerek ders programını toparlama işlemi yapmanızı öneririz. “Ana Menü” de ve…
G.2) Sınıfların Kısıtlamaları
G) aSc Ders Planlama Programı Gelişmiş Ayarları » G.2) Sınıfların Kısıtlamaları
Bu eğitim içeriğinde Sınıflarınız için belirleyebileceğiniz “Kısıtlamalar” dan bahsedeceğiz. !Standart bir ders programı oluşturmak için bu ayarlara müdahele etmenize gerek yoktur. !Eğer bu ayarlamalara ihtiyaç duyarsanız, eğitim…
C.2.5) Yerleşmeyen gri kartların anlamı
C) Planlamadaki sorunların çözüm yolları » C.2) Başarısız planlama çözümleri » C.2.5) Yerleşmeyen gri kartların anlamı
Bu başlık altında, ders programımızın planlanma aşamasında, aşağı alanda soluk renkte görünen kartların anlamından ve yapılması gerekenlerden bahsedeceğiz. Programınız planlama öncesi kontrolden başarılı geçtiği halde, planlama aşamasında…
A.12.5) Sorumluluk sınav planı hazırlama
A) Adım adım planlama » A.12) Sık sorulan sorular » A.12.5) Sorumluluk sınav planı hazırlama
aSc Ders Planlama Programında, sorumluluk sınavları için de bir sınav programı yapılabilmektedir. Okulunuzda bazı derslerden başarı sağlayamamış ve bir üst sınıfa geçmeye hak kazanmak için sınava girecek olan öğrencilerinize rahatlıkla program…
C.1.2) İlk yapılması gereken kontroller
C) Planlamadaki sorunların çözüm yolları » C.1) Planlama öncesi kontrol hataları » C.1.2) İlk yapılması gereken kontroller
Bu başlığa ait içeriğimizde, aşağıdaki görselde görüntüleyebileceğiniz gibi, yerleşmeyen kartların olduğu durumda datamızda ilk yapmamız gereken kontrollerden bahsedeceğiz. Kullanıcılarımız planlama aşamasında, bazı ayarlara müdahale etmekte…
C.1.5) Zaman tablolarında matematiksel çakışma
C) Planlamadaki sorunların çözüm yolları » C.1) Planlama öncesi kontrol hataları » C.1.5) Zaman tablolarında matematiksel çakışma
C.1.2) İlk yapılması gereken kontroller başlığını inceleyip uyguladığınız halde, planlama öncesi kontrolde aşağıdaki örnek görselde olduğu gibi, “Yerleştirilmemiş Ders Bloğu” uyarısı alıyorsanız, hatanın zaman tablolarındaki…
B.2) Öğretmen istekleri
B) Planlama sonrası iyileştirmeler » B.2) Öğretmen istekleri
B.2.1) Günlük en az ders sayısı B.2.2) Günlük en fazla ders sayısı B.2.3) Günlük / haftalık boş ders sayısı sınırı B.2.4) Öğretmenlerin ardışık ders sayısını belirleme B.2.5) Boş ders uzunluğu B.2.6) Öğretmenler için otomatik bir gün…
D.2) Tablonun Kullanımı
D) Planlama İlişkileri – Öğretmenler » D.2) Tablonun Kullanımı
aSc Ders Planlama Programı’nda bir ders programı yaparken tüm veri giriş işlemlerinizi yaptıktan sonra mutlaka planlama ilişkileri girerek ders programını toparlama işlemi yapmanızı öneririz. “Ana Menü” de ve…
Ana menü
Bilgilendirme » Ana menü
“Ana Menü” ders programı oluştururken en fazla kullanılan ve program oluşturmada ihtiyacınız olan bütün butonların yer aldığı menüdür. 1- Yeni butonu ile yeni bir veri dosyası oluşturabilirsiniz. 2- Aç butonu ile daha önce…
J.14) Planlama Öncesi Kontrolde Aşaması Başlamadan Önce Alınan Hata Uyarıları (V)
J) Seçmeli Dersler & Kurs Planlama » J.14) Planlama Öncesi Kontrolde Aşaması Başlamadan Önce Alınan Hata Uyarıları (V)
Planlama Öncesi Kontrolde Aşaması Başlamadan Önce Alınan Hata Uyarıları ile alakalı eğitim videoları bölümünde ‘ kurs & seçmeli dersler ‘kısmında ’Planlama Öncesi Kontrolde Aşaması Başlamadan Önce Alınan Hata Uyarıları’ adlı videoda…
C.1.4) Eksik veya fazla veri girişi hataları
C) Planlamadaki sorunların çözüm yolları » C.1) Planlama öncesi kontrol hataları » C.1.4) Eksik veya fazla veri girişi hataları
Bu başlık altında, Planlama Öncesi Kontrol işleminde aşağıdaki görselde görüldüğü gibi, kritik ve öneri şeklinde karşılaşılan uyarıların ne anlama geldiğinden ve nasıl çözüleceğinden bahsedilecektir. Planlama öncesi kontrol işlemini…
A.9) Ders programı oluşturma
A) Adım adım planlama » A.9) Ders programı oluşturma
!aSc Timetables Ders Planlama Programında ders programınızın başarı ile oluşması için mutlaka planlamaya geçmeden önce, “Planlama Öncesi Kontrol” aşamasından başarı ile geçmelidir. Eğer kontrol aşamasında bir uyarı ile…
C.2.1) Tekli kart sayısının az olması
C) Planlamadaki sorunların çözüm yolları » C.2) Başarısız planlama çözümleri » C.2.1) Tekli kart sayısının az olması
Bu başlık altında günlük ders saati sayısı tek olan okullarımızın, 2lik blok dersleri olan öğretmenleri için yeterli tekli dersleri tanımlamamasından kaynaklanan hatanın çözümlerinden bahsedeceğiz. Kullanıcılarımızın en çok hata yaptığı…
C.2.2) Neden kartlara bölünme yetkisi vermeliyim?
C) Planlamadaki sorunların çözüm yolları » C.2) Başarısız planlama çözümleri » C.2.2) Neden kartlara bölünme yetkisi vermeliyim?
“2’lik Kartlar Bölünebilir” özelliği ders programınızın yerleşiminde hayati bir rol oynar. Yalnızca aSc Timetables’ta bulunan “2lik Kartlar Bölünebilir” özelliği ile, dersinize ait 2 saatlik blok ders, programın…
A.2) Temel bilgilerin girilmesi
A) Adım adım planlama » A.2) Temel bilgilerin girilmesi
Bu başlık altında ders programı oluşturmak için gerekli temel bilgilerin tanımlanmasından bahsedeceğiz. Yeni bir veri dosyası oluşturmak istediğinizde, karşılaşacağınız ilk ekran Temel Bilgiler ekranıdır. Bu ekrana Ana menüde bulunan Temel…
C.2.3) Öğretmen zaman tablolarında yapılan hatalı kapatmalar
C) Planlamadaki sorunların çözüm yolları » C.2) Başarısız planlama çözümleri » C.2.3) Öğretmen zaman tablolarında yapılan hatalı kapatmalar
Bu başlık altında kullanıcıların , programlarını toparlamak, boş gün vermek gibi sebepler ile zaman tablolarında yaptığı rastgele kapatmalardan kaynaklanan hatalar ve çözümleri anlatılacaktır. Örneğimize bakacak olursak, öğretmenlerimizin zaman…
I.5) Sınıfları Birleştirerek Öğretmenlere Ders Atama
I) Pratik Bilgiler » I.5) Sınıfları Birleştirerek Öğretmenlere Ders Atama
Bu kısımda bir öğretmene birden fazla sınıfın birleştirilerek ders olarak atanmasını inceleyeceğiz. Bunun için öğretmenler butonundan bir öğretmenimizi seçiyoruz ve ders atamasına giriyoruz. Örneğimizdeki 5/A ve 5/B sınıflarını…
Kurulum
aSc TimeTables giriş » Kurulum
!aSc Timetables Ders Planlama Programını yalnızca resmi web sitemizden indirmelisiniz. aSc Timetables’ın ülkemizde herhangi bir ücretsiz versiyonu bulunmamaktadır. Ülkemizde kullanılan ücretsiz versiyon, hukuka aykırı olmakla birlikte, kötü amaçlı…
A.12.1) Programı başka bir bilgisayarda nasıl kullanırım?
A) Adım adım planlama » A.12) Sık sorulan sorular » A.12.1) Programı başka bir bilgisayarda nasıl kullanırım?
aSc Ders Planlama Programı’nı lisanslı olarak kullanan kullanıcılarımız programını dilediği bilgisayara kurabilir. Yeni bilgisayarda kurulum yapmak için öncelikle ‘ascturkiye.com’ web sitesine girerek aşağıdaki resimdeki gibi üst…
J.13) Seçmeli Ders ve Normal Ders Planlamayı Birlikte Yapılması Durumunda Planlama Öncesi Kontrol Hatası (V)
J) Seçmeli Dersler & Kurs Planlama » J.13) Seçmeli Ders ve Normal Ders Planlamayı Birlikte Yapılması Durumunda Planlama Öncesi Kontrol Hatası (V)
Seçmeli Ders ve Normal Ders Planlamayı Birlikte Yapılması Durumunda Planlama Öncesi Kontrol Hatası ile alakalı eğitim videoları bölümünde ‘ kurs & seçmeli dersler ‘kısmında 17) Seçmeli Ders ve Normal Ders Planlamayı Birlikte Yapılması Durumunda…
H.5) Eğitim Bloğu Ayarlaması (Yetersiz Derslik İçin)
H) Meslek Liselerine Özel Ayarlamalar » H.5) Eğitim Bloğu Ayarlaması (Yetersiz Derslik İçin)
Bu kısımda sınıfların eğitim bloğu özelliğine bakacağız. Derslik yetersizliği sebebiyle bazı sınıflarımızın okula geliş gidiş saatleri diğer sınıflardan farklı olabilir bu durumda biz zaman tabloları üzerinden bu işlemi yapabiliriz. Fakat…
B.1.4) 2 saatlik kartlar önce gelsin
B) Planlama sonrası iyileştirmeler » B.1) Eğitimde başarı odaklı ilişkiler » B.1.4) 2 saatlik kartlar önce gelsin
Dağılım şeklini ayarladığımız derslerimiz arasında uzun kartın önce olmasını istediğimiz durumlarla karşılaşabiliyoruz . Bu durumda ne yapmalıyız inceleyelim. Eğer okulunuzda haftalık dağılımı 2+2+1 veya 2+1 olan kartlarınız var ise, 2…
Başlatma
Bilgilendirme » Başlatma
aSc Timetables Ders Planlama Programını bilgisayarınıza kurulduktan sonra masaüstünüzde aSc Timetables adında kısa yol dosyası oluşmaktadır. Kısa yol dosyasına çift tıklayarak programınızı açabilirsiniz. Açılan programda herhangi bir veri…
H.2) Ortak Derslik ( Yetersiz Derslik İçin)
H) Meslek Liselerine Özel Ayarlamalar » H.2) Ortak Derslik ( Yetersiz Derslik İçin)
Yetersiz derslik durumunda ortak derslik kullanımı nasıl yapılır inceleyelim. Kurumunuzda sınıf sayınız dan daha az dersliğiniz varsa örneğin 50 tane sınıfınız var ama 30 tane dersliğiniz varsa bu durumda derslik yetersizliği var demektir. Ya…
F.4.1) 2 Saatten Fazla Dersler Birleşik Yazdırılmasın
F) Yazdırma & Zil Ayarlamaları » F.4) Sık Sorulan Sorular » F.4.1) 2 Saatten Fazla Dersler Birleşik Yazdırılmasın
aSc Ders Planlama Programı’nda 2 saat ve yukarısındaki kartlar otomatik olarak birleşik yazdırılır. Eğer bunu iptal etmek istiyorsanız, “Ana Menü” ve “Dosya İşlemleri” menüsünde de bulunan ‘Yazdır -*>* Ön…
I.2) k12kbs.com Sistemine Öğretmen Programlarını Yükleme(V)
I) Pratik Bilgiler » I.2) k12kbs.com Sistemine Öğretmen Programlarını Yükleme(V)
k12kbs.com Sistemine Öğretmen Programlarını Yükleme ile alakalı eğitim videoları bölümünde ‘PRATİK BİLGİLER ‘ kısmında ‘ 3) k12kbs.com Sistemine Öğretmen Programlarını Yükleme ‘ adlı videoda anlatım mevcuttur videomuzdan…
J.2) Manuel Öğrenci Bilgi Güncelleme, Silme, Ekleme
J) Seçmeli Dersler & Kurs Planlama » J.2) Manuel Öğrenci Bilgi Güncelleme, Silme, Ekleme
Ana menüde bulunan ‘ Seçmeli Dersler ‘ butonuna basarak seçmeli dersler sayfamızı açıyoruz. Açılan pencerede karşımıza tanımladığımız veriler çıkmaktadır. Aşağıdaki görselde kırmızı çerçeve içerisine alınmış…
D.5) Öğretmenler İçin Günlük En Fazla Ders Sayısını Belirleme
D) Planlama İlişkileri – Öğretmenler » D.5) Öğretmenler İçin Günlük En Fazla Ders Sayısını Belirleme
Bir veya birden fazla öğretmen için günlük en fazla kaç saat ders olabileceğini bir ilişki ile sınırlayabilirsiniz. Öğretmenlerimizin ‘Kısıtlamalar’ kısmında bir öğretmen için Min./ Max günlük ders sayısını…
E.5) Ders kartlarının günlere dağılımı ilişkisi ( Yerleşmeyen kartlar için )
E) Planlama İlişkileri – Dersler » E.5) Ders kartlarının günlere dağılımı ilişkisi ( Yerleşmeyen kartlar için )
Bu planlama ilişkisi, seçmiş olduğunuz derslerin haftanın günlerine dağılımını otomatik ayarlayan bir ilişkidir. Örneğin; 2 saat blok olarak tanımlı dersin 1+1 olarak iki farklı güne yerleşmesine izin vermiş olursunuz. Arzu edilirse en az sayıda…
C.2.6) Dersleri tek saat olan öğretmenlerin boş gün verilmesinden kaynaklanan hata
C) Planlamadaki sorunların çözüm yolları » C.2) Başarısız planlama çözümleri » C.2.6) Dersleri tek saat olan öğretmenlerin boş gün verilmesinden kaynaklanan hata
Bu başlıkta, günlük birer saat dersi olan görsel sanatlar, müzik gibi branş öğretmenlerimizin zaman tablolarında yapılan kapatmalardan kaynaklanan hata ve çözümünden bahsedeceğiz. Günlük ders sayısı bir saat olan görsel sanatlar, müzik branşı…
E.16) Seçilen 2 Sınıfta Matematik Dersi Art Arda Gelsin
E) Planlama İlişkileri – Dersler » E.16) Seçilen 2 Sınıfta Matematik Dersi Art Arda Gelsin
Diyelim ki okulunuzdaki 5. ve 6. sınıfların MATEMATİK dersine aynı öğretmen giriyor olsun. 5A,5B ve 5C sınıflarının matematik dersinin gün içerisinde art arda gelmesini, ve böylece öğretmenin tüm gün boyunca, aynı seviye sınıflar için…
A.12.2) EBA uzaktan eğitim ders programı hazırlama
A) Adım adım planlama » A.12) Sık sorulan sorular » A.12.2) EBA uzaktan eğitim ders programı hazırlama
Not: Eğer aSc Timetables Ders Planlama Programı bilgisayarınızda kurulu değil ise, indirmek için tıklayınız. EBA sisteminde okulunuz için izin verilen zaman dilimi ve sınırlamalara göre, Uzaktan Eğitim Ders Programınızı, aSc Timetables Ders Planlama…
B.2.1) Günlük en az ders sayısı
B) Planlama sonrası iyileştirmeler » B.2) Öğretmen istekleri » B.2.1) Günlük en az ders sayısı
Lütfen tüm yazılanları okumadan bir ilişkiyi tanımlamaya başlamayınız. En önemlisi de bir ilişkiyi tanımladıktan sonra mutlaka A.8.1 de anlatılan Planlama Öncesi Kontrol işlemini başlatınız. Çünkü tanımlamış olduğunuz bir ilişki bir…
B.1.6) 2 saatlik sayısal kartlar öğleden öncesi ve sonrasına bölünmesin
B) Planlama sonrası iyileştirmeler » B.1) Eğitimde başarı odaklı ilişkiler » B.1.6) 2 saatlik sayısal kartlar öğleden öncesi ve sonrasına bölünmesin
Öğleden önce son saate yerleşen 2 saatlik sayısal bir dersin, öğle molasında konu bütünlüğü dağılmakta ve öğleden sonra öğrencilerin dikkatini toplamaları da bir hayli zor olmaktadır. Aşağıdaki resimde gösterilen 44 numaralı ‘Seçilen…
D.18) Seçilen Sınıflar Haftada Sadece 1 Gün Okula 2. Derste Gelebilir
D) Planlama İlişkileri – Öğretmenler » D.18) Seçilen Sınıflar Haftada Sadece 1 Gün Okula 2. Derste Gelebilir
Okulunuzda bazı sınıfların okula geliş saatlerini ilk ders değil de ikinci ders saati olarak belirleyebilmektesiniz. Bu işlemi öncelikle sınıfların ‘Kısıtlamalar’ butonunda yer alan ‘Eğitim Bloğu’ ayarlamalarında ’2. Derste…
B.2.2) Günlük en fazla ders sayısı
B) Planlama sonrası iyileştirmeler » B.2) Öğretmen istekleri » B.2.2) Günlük en fazla ders sayısı
Lütfen tüm yazılanları okumadan bir ilişkiyi tanımlamaya başlamayınız. En önemlisi de bir ilişkiyi tanımladıktan sonra mutlaka A.8.1 de anlatılan Planlama Öncesi Kontrol işlemini başlatınız. Çünkü tanımlamış olduğunuz bir ilişki bir…
Sözlük
Bilgilendirme » Sözlük
Dağılım Şekli : Bir dersin haftanın günlerine nasıl yerleştirileceğini ifade eder. Örneğin 2+2 olan bir dağılım şekilden ders 2 farklı güne ardışık 2 şer saat olarak yerleştirilir. Örneğin Dağılım şekli 2+2+1 olan bir Kart : Dağılım…
D.21) Seçilen Sınıflarda Üst Üste 2 Saatten Fazla Boş Ders Olmasın
D) Planlama İlişkileri – Öğretmenler » D.21) Seçilen Sınıflarda Üst Üste 2 Saatten Fazla Boş Ders Olmasın
Normalde siz bir ders programı hazırlarken, eğer sınıfların ‘Kısıtlamalar’ butonunda yer alan ‘Eğitim Bloğu’ ayarını ‘Otomatik’ yaparsanız, aSc programı sınıfların hepsini dersler arası boşluklar olmayacak şekilde…
D.7) Öğretmenlerin Arka Arkaya 2 Saat ve Fazlası Boş Dersi Olmasın
D) Planlama İlişkileri – Öğretmenler » D.7) Öğretmenlerin Arka Arkaya 2 Saat ve Fazlası Boş Dersi Olmasın
Öğretmenlerinizin hiç boş dersi olmamasını veya boş ders uzunluğunun örneğin 1 saatten uzun olmamasını istiyorsanız bu ilişkiyi denemelisiniz. Ders saati az olan öğretmenlerimizde dersler arasına 2 saatlik, 3 saatlik boşluklar gelebiliyor. Bunların…
G.3) Derslik Kısıtlamaları
G) aSc Ders Planlama Programı Gelişmiş Ayarları » G.3) Derslik Kısıtlamaları
Bu eğitim içeriğinde dersliklerinize ait kısıtlamalar seçeneği ile öğrenci mevcuduna uygun derslik planlamasını nasıl yapabileceğinizden bahsedeceğiz. “Ana Menü” ve “Tanımlama İşlemleri” menüsünde de bulunan …
A.4.1) Yeni sınıf ekleme
A) Adım adım planlama » A.4) Sınıfların tanımlanması » A.4.1) Yeni sınıf ekleme
Sınıflarınızı tek tek tanımlayabilir, ya da excelden toplu olarak ekleyebilirsiniz. Excelden toplu eklemek için Kopyala / yapıştır ile sınıf ekleme başlığını inceleyebilirsiniz. Sınıflarınızı tek tek eklemek için gerekli adımlar aşağıda…
A.6.1) Yeni derslik ekleme
A) Adım adım planlama » A.6) Dersliklerin tanımlanması » A.6.1) Yeni derslik ekleme
aSc Timetables programı derslikler ile planlama yapabilen tek ders planlama programıdır. Derslik planlaması yapabilmeniz için öncelikle dersliklerinizin programınıza eklenmiş olması gerekmektedir. Derslikleri tek tek ya da excelden toplu olarak…
B.1.13) 2(iki) saatlik kartlar öğle tatili öncesi ve sonrası olarak yerleşmesin
B) Planlama sonrası iyileştirmeler » B.1) Eğitimde başarı odaklı ilişkiler » B.1.13) 2(iki) saatlik kartlar öğle tatili öncesi ve sonrası olarak yerleşmesin
2(iki) Saatlik Kartların yani herhangi bir dersin 2 saatlik kartları varsa bu kartların öğleden tatilinden önce ve öğleden sonra şeklinde yerleşmesini nasıl engelleriz bunu inceleyeceğiz. Örneğin okulumuzda 4 ve 5. ders saatleri arası öğle molası…
L.1.3) Ders Programının Edupage’de Yayınlanması
L) Programı mobil uygulamada yayınlama » L.1) Programı Mobil Uygulamada Yayınlama » L.1.3) Ders Programının Edupage’de Yayınlanması
Edupage internet hesabınızı oluşturduktan sonra ders programınızı internet hesabınızda yayınlamak için aşağıdaki resimdeki gibi ‘Kaydet -> İnternete Kaydet’ diyoruz. Karşımıza açılan pencerede kullanıcı adı ve şifremizi yazarak…
B.1) Eğitimde başarı odaklı ilişkiler
B) Planlama sonrası iyileştirmeler » B.1) Eğitimde başarı odaklı ilişkiler
B.1.1) Sayısal dersler ardışık yerleşmesin Bir ders programı yaparken en çok karşılaşılan sorunlardan biri de sayısal derslerin ardışık yerleşimidir. Öğrenci için dikkat gerektiren, art arda geldiği zaman öğrencinizin ve dolayısı ile de…
A.4.4) Sınıfların ders listesi
A) Adım adım planlama » A.4) Sınıfların tanımlanması » A.4.4) Sınıfların ders listesi
aSc Timetables Ders Planlama programında sınıflarınıza atanmış derslerinizin listesini görebilir, güncelleyebilirsiniz. Sınıflara atanmış dersleri görüntüleyebilmek için, Ana menü ve Tanımlama işlemleri menüsünde de bulunan, Sınıflar…
I.37) Global ve Türkiye’ye özel versiyon farkları
I) Pratik Bilgiler » I.37) Global ve Türkiye’ye özel versiyon farkları
!aSc Timetables Ders Planlama Programını yalnızca resmi web sitemizden indirmelisiniz. aSc Timetables’ın ülkemizde herhangi bir ücretsiz versiyonu bulunmamaktadır. Ülkemizde kullanılan ücretsiz versiyon, hukuka aykırı olmakla birlikte, kötü amaçlı…
Deneme
aSc TimeTables giriş » Deneme
!aSc Timetables Ders Planlama Programını yalnızca resmi web sitemizden indirmelisiniz. aSc Timetables’ın ülkemizde herhangi bir ücretsiz versiyonu bulunmamaktadır. Ülkemizde kullanılan ücretsiz versiyon, hukuka aykırı olmakla birlikte, kötü amaçlı…
B.2.6) Öğretmenler için otomatik bir gün boş gün ayarlamak
B) Planlama sonrası iyileştirmeler » B.2) Öğretmen istekleri » B.2.6) Öğretmenler için otomatik bir gün boş gün ayarlamak
Lütfen tüm yazılanları okumadan bir ilişkiyi tanımlamaya başlamayınız. En önemlisi de bir ilişkiyi tanımladıktan sonra mutlaka A.8.1 de anlatılan Planlama Öncesi Kontrol işlemini başlatınız. Çünkü tanımlamış olduğunuz bir ilişki bir…
İpuçları
aSc TimeTables giriş » İpuçları
Eğer yeni başlayan bir kullanıcı iseniz, mutlaka A) Adım adım planlama başlıklarını sırası ile uygulamalısınız. Bir programı planlama aşamasına geçmeden önce Planlama Öncesi Kontrol aşamasından başarı ile geçtiğinden emin olmak gerekir.…
A.3.2) Kopyala / yapıştır ile ders ekleme
A) Adım adım planlama » A.3) Derslerin tanımlanması » A.3.2) Kopyala / yapıştır ile ders ekleme
aSc Ders Planlama Programına, ders, sınıf, derslik ve öğretmen bilgilerinizi, toplu olarak, excelden Kopyala/Yapıştır ile pratik bir şekilde ekleyebilirsiniz. Bunun için öncelikle bir excel tablosunda verilerinizin bir sütun halinde hazır olması…
Bilgilendirme
Bilgilendirme
Bu bölüm aSc Timetables Ders Planlama Programı hakkında pratik bilgiler içermektedir. Programın kısayoldan başlatılması ve giriş ekranı hakkında bilgilendirme için, Başlatma başlığını inceleyebilirsiniz. Ders programınızı hazırlarken,…
A.12.4) Derslik kapasitelerinin planlamada dikkate alınması
A) Adım adım planlama » A.12) Sık sorulan sorular » A.12.4) Derslik kapasitelerinin planlamada dikkate alınması
Eğer okulunuzda derslik yetersizliğiniz var ise okulunuza ait derslikleri aSc programımıza girip, bazılarını sınıfların dönüşümlü kullanabilmesi için ortak derslik olarak belirlerseniz başarılı bir derslik ataması gerçekleştirebilirsiniz. aSc…
G.4.2) Sınıfsız Ders Tanımlamak
G) aSc Ders Planlama Programı Gelişmiş Ayarları » G.4) Öğretmenlerin Kısıtlamaları » G.4.1) Özel Tanımlamalar » G.4.2) Sınıfsız Ders Tanımlamak
Eğer öğretmenlerinizin ders saatleri içinde toplantı ya da seçmeli ders görevi var ise yani ders programında gösterilmesi gereken bir görevi var ise bunun için ‘Sınıf Olmadan’ ders tanımlama özelliğini kullanabilirsiniz. Aşağıdaki…
A.3) Derslerin tanımlanması
A) Adım adım planlama » A.3) Derslerin tanımlanması
Bu bölümde bulabileceğiniz, başlıklara ve içeriklere ait özet bilgilere göz atabilirsiniz. A.3.1) Yeni ders ekleme Pratik veri girişi ekranı ile, derslerinizi nasıl ekleyebileceğiniz anlatılmaktadır. A.3.2) Kopyala / yapıştır ile ders…
A.1) Veri dosyası hazırlama
A) Adım adım planlama » A.1) Veri dosyası hazırlama
Bu bölümde bulabileceğiniz, başlıklara ve içeriklere ait özet bilgilere göz atabilirsiniz. A.1.1) Veri dosyası oluşturma: Ders programınızı oluşturabilmek için öncelikle bir veri dosyası oluşturmanız gerekmektedir. Bu başlıkta yeni bir veri…
B.2.5) Boş ders uzunluğu
B) Planlama sonrası iyileştirmeler » B.2) Öğretmen istekleri » B.2.5) Boş ders uzunluğu
Lütfen tüm yazılanları okumadan bir ilişkiyi tanımlamaya başlamayınız. En önemlisi de bir ilişkiyi tanımladıktan sonra mutlaka A.8.1 de anlatılan Planlama Öncesi Kontrol işlemini başlatınız. Çünkü tanımlamış olduğunuz bir ilişki bir…
B.3.5) Aynı nöbet yerinde bulunabilecek öğretmen sayısı
B) Planlama sonrası iyileştirmeler » B.3) Nöbet ile ilgili özel istekler » B.3.5) Aynı nöbet yerinde bulunabilecek öğretmen sayısı
aSc programımızda gün içerisinde aynı nöbet yerinde bulunabilecek öğretmen sayısını sınırlandırabilirsiniz. Örneğin gün içerisinde bahçede en fazla 2 öğretmen nöbet tutsun istiyorsanız bununla ilgili programa 30 numaralı ‘Bir günde en…
A.1.3) Bilgisayarlar arası veri taşıma
A) Adım adım planlama » A.1) Veri dosyası hazırlama » A.1.3) Bilgisayarlar arası veri taşıma
!aSc Timetables’ın Bulut Kaydetme özelliği ile, internetin olduğu her yerden buluta kaydettiğiniz ders programınıza erişebilirsiniz. A.1.2) Buluta kaydetme başlığını inceleyebilirsiniz. aSc Timetables Ders Planlama Programı ile hazırladığınız…
A.6) Dersliklerin tanımlanması
A) Adım adım planlama » A.6) Dersliklerin tanımlanması
Bu bölümde bulabileceğiniz, başlıklara ve içeriklere ait özet bilgilere göz atabilirsiniz. aSc Timetables derslikler ile planlama yapabilen tek ders planlama programıdır. . A.6.1) Yeni derslik ekleme Dersliklerinizi kolayca tanımlayabilirsiniz. A.6.2)…
B.4.3) İki yemek arası öğretmen ders çakışması
B) Planlama sonrası iyileştirmeler » B.4) Grupsal/Seviyesel mola(teneffüs) » B.4.3) İki yemek arası öğretmen ders çakışması
Bu eğitim içeriğinde, okulunuzda ilköğretim ve ortaöğretimin yemek saatlerinin farklı olduğu durumda, iki kademe de de derse giren öğretmenlerinizin çakışma yaşamadan derslerinin planlanması için gerekli adımlar anlatılacaktır. Örneğin, öğle…
Önemli Bilgiler
Bilgilendirme » Önemli Bilgiler
Ders programınızı oluşturmadan önce, kullanıcılarımızın bilmesi gereken önemli bilgilere göz atmanız önerilir. Asc Ders Planlama Programı ile klasik bir ders programı oluşturuyorsanız, programın herhangi bir ayarına müdahale etmenize gerek…
G.1) Ders Kısıtlamaları
G) aSc Ders Planlama Programı Gelişmiş Ayarları » G.1) Ders Kısıtlamaları
! Bu eğitim içeriğinde derslerin kısıtlamalarını inceleyeceğiz. Fakat bu alanda herhangi bir ayarlama yapmanızı önermiyoruz. aSc Ders Planlama Programında her ders için ülkemize özgü ayarlamalar otomatik olarak yapılmaktadır. Dersin kısıtlama…
B.2.3) Günlük / haftalık boş ders sayısı sınırı
B) Planlama sonrası iyileştirmeler » B.2) Öğretmen istekleri » B.2.3) Günlük / haftalık boş ders sayısı sınırı
!Lütfen tüm yazılanları okumadan bir ilişkiyi tanımlamaya başlamayınız. En önemlisi de bir ilişkiyi tanımladıktan sonra mutlaka A.8.1 de anlatılan Planlama Öncesi Kontrol işlemini başlatınız. Çünkü tanımlamış olduğunuz bir ilişki bir…
A.3.1) Yeni ders ekleme
A) Adım adım planlama » A.3) Derslerin tanımlanması » A.3.1) Yeni ders ekleme
Derslerinizi tek tek tanımlayabilir, ya da excelden toplu olarak ekleyebilirsiniz. Excelden toplu eklemek için Kopyala / yapıştır ile ders ekleme başlığını inceleyebilirsiniz. Derslerinizi tek tek eklemek için gerekli adımlar aşağıda…
B.1.15) Öğretmenlerin binalar arası yer değiştirme sayısı
B) Planlama sonrası iyileştirmeler » B.1) Eğitimde başarı odaklı ilişkiler » B.1.15) Öğretmenlerin binalar arası yer değiştirme sayısı
Eğer okulunuzda birden fazla bina var ise ve her iki binada da derse giren öğretmenleriniz var ise bu öğretmenlerinizin günlük bina değişim sayısını belirleyebilirsiniz. Aşağıdaki resimde gösterildiği gibi 26 numaralı ‘Günlük En Fazla Farklı…
F.4.5) Öğle Tatili veya Mola Tanımlama
F) Yazdırma & Zil Ayarlamaları » F.4) Sık Sorulan Sorular » F.4.5) Öğle Tatili veya Mola Tanımlama
aSc Ders Planlama Programı’nda isterseniz öğle tatili veya mola tanımlayabilirsiniz. Bunun için “Ana Menü” ve “Dosya İşlemleri” menüsünde de bulunan ‘Temel Bilgiler’ butonundan ‘Zil/ Zamanları Yeniden…
A.12) Sık sorulan sorular
A) Adım adım planlama » A.12) Sık sorulan sorular
!Bu yazımızda aSc Timetables Ders Planlama Programında ders programı hazırlarken kullanıcılarımızın en çok merak ettikleri ve sordukları sorularla ilgili konulardan bahsedeceğiz. Lütfen aklınıza takılan soruları bizlere sormaktan çekinmeyin.…